“Hayatı oldukça haklı bir şekilde yaşıyorum.”

tofaşk

Global Mod
Global Mod
“Çanlar asla daha tatlı çalmaz” ile ilgili büyük dram: Farin Urlaub'un hayranları “hayal kırıklığına uğradı”, “şok oldu” ve “daha fazlasını beklerlerdi”. Ancak asıl tartışma konusu, Noel klasiğinin bu kendine özgü yeniden yorumunun müzikal kalitesi değil (Erich Honecker, Günter Schabowski ve John F. Kennedy'nin de söz hakkı var), bunun ortak bir eser olduğu gerçeği. Die-Ärzte -Singer Farin Urlaub'un Rammstein klavyeci Flake ile yaptığı çalışma.

Hiçbir şey yasal olarak kanıtlanmamış olsa da, çok sayıda kadının Rammstein şarkıcısı Till Lindemann'a ve iki vakada da grup arkadaşı Christian “Flake” Lorenz'e karşı kendilerine kötü davrandıkları yönünde iddiaları var. Lindemann ve Lorenz bunu reddediyor.

Farin Urlaub: “Sembol tartışmasında sinyal gönderdiğimi unutuyorum”

Farin Urlaub, pek çok hayranının son dört haftadır web sitesi ziyaretçi defterinde söylediği gibi, Flake gibi bu kadar tartışmalı bir figürle asla takım kurmamalıydı; Artık kırk yıllık güvenilirliğini kaybetmiş durumda. Ancak pek çok hayran Farin Urlaub'u da savunuyor: Rammstein'a karşı hiçbir şey kanıtlanmadı ve bu sadece eski dostlardan gelen bir Noel şarkısı. Farin Urlaub da haftalarca eleştirilere sessiz kaldı.

Ama şimdi ziyaretçi defterinde de kendini ifade ediyor: “Hayatı oldukça kibirli bir şekilde yaşıyorum ve kararlarımın çoğunlukla iyi düşünülmüş olduğunu düşünüyorum – ve sonra bir Noel albümünde çalıyorum çünkü Flake'e gerçekten bir arkadaş olarak değer veriyorum ve ben “Bugünkü sembol tartışmasında tamamen yanlış anlaşılabilecek bir sinyal gönderiyorum”u unutun.

Farin Urlaub'a göre “bazı insanların benimle ilgili hayal kırıklığına uğradığını ve bunun için üzgünüm” diyor. Kadınlara yönelik her türlü şiddeti derinden küçümsüyor ve Flake'in de buna aynı şekilde baktığına inanıyor. Aksi takdirde onunla hiç arkadaş olamazdı. Yine de Farin Urlaub hayranların eleştirisini kabul ediyor: Önemli olan birisi hakkında kişisel olarak ne düşündüğü değil, “şüpheye düştüğünde” mağdur olduğu iddia edilenlerin tarafını tutmasıdır. “Bunu gerçekten benim de düşünmem gerekirdi.” Farin Urlaub mesajını gevşek bir tercümeyle “yaşamak ve öğrenmek” sözleriyle bitiriyor: Hayatta öğrenirsin.