İstek Kayaalp ve Taha Akgül, öğrencilerle buluştu

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Ulusal güreşçiler İstek Kayaalp ve Taha Akgül, Lokman Doktor Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde “Efsaneler güreşi anlatıyor” programında öğrencilerle söyleşi yaptı.

Lokman Tabip Üniversitesinin Söğütözü’nde bulunan merkezinde gerçekleşen konferansta, mesleğinde 11 Avrupa ve 5 dünya şampiyonluğu ile üç olimpiyat madalyası bulunan İstek Kayaalp ile Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafınca 2022 yılının hür tarz güreşçisi seçilen, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu ulusal güreşçi Taha Akgül, deneyimlerini ve muvaffakiyet sırlarını öğrencilerle paylaştı.

Ulusal güreşçi İstek Kayaalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 yaşında ailesinden ayrılmış, yatılı yurtta kalarak o yaştan itibaren güreşe emek vermiş biri olarak, öğrencilere elde edilen muvaffakiyetin nasıl zorluklar ve gayret ile geldiğinin anlatılmasının kıymetli olduğunu söylemiş oldu.

hiç bir şeyin kolay elde edilmediğini belirten İstek, “Amacımız bu gençlerin hayata bakışlarına tesir edebilmek. Bizler küçük yaşta 11 yaşında anne ve babamızdan ayrılıp güreşçi olabilmek için epeyce ağır çalışmalara başladık. Büyük fedakarlıklarla buralara geldik, Allah’a şükürler olsun dünyada, Avrupa’da ve Türkiye’de fazlaca kıymetli başarılara imza atmış sporcularız. Türkiye’de en hayli madalya kazanmış sportmenler olduk. Bu kardeşlerimize de onları paylaşıp onların da tahminen ömrüne dokunabilmek, onlarla bir şeyler paylaşabilmek hoş olacak.” diye konuştu.

2023 yılı yeni gayeleri için ise İstek, bir daha Avrupa ve dünya şampiyonu olmak için çalıştığını belirterek, “Daha evvel bu şampiyonlukları hiç kazanmamış üzere yoluma devam etmek. Doğal en büyük hayallerimden bir tanesi 12. Avrupa şampiyonluğunu alıp Rus güreşçi Aleksandr Karelin’in rekorunu egale edebilmek, o benim için hayli gurur verici olacak. daha sonra da 6. dünya şampiyonluğunu kazanıp olimpiyat vizesi almak üzere gayelerimiz var. Vizeyi alıp olimpiyatlara daha huzurlu hazırlanmak istiyorum.” biçiminde konuştu.

– Taha Akgül: “2023 yılını da Avrupa ve dünya şampiyonu olarak tamamlayacağım”

Olimpiyat şampiyonu ulusal güreşçi Taha ise gençlere spor ve olimpiyat şuurundan bahsettiklerini belirterek, şu biçimde konuştu:

“Olimpiyatların ehemmiyetini, Avrupa ve dünya şampiyonalarında kazandığımız madalyaların kıymetini anlatıyoruz. İnşallah onlara kendi ömrümüzden anlattığımız deneyimlerden bir nebze olsun yararımız olursa ne memnun bize zira bizler de onlar üzere öğrencilik yollarından geçerek önemli muvaffakiyetler elde ettik. Hem minderde tıpkı vakitte mektepte başarılı bir eğitim mesleği çizdik. Bilhassa yüksek lisansımı da yüksek Akademik İşçi ve Lisansüstü Eğitimi Giriş İmtihanı (ALES) puanı alarak yalnızca ulusallık kontenjanıyla değil, yüksek lisansımı da bitirdim artık doktora yapmayı da düşünüyorum. Genç kardeşlerimize hem sporun hem eğitimin bir ortada yapılabileceğini onlara anlatıyoruz.”

Spor ile eğitimin irade gösterilirse, istenilirse birlikte yürütülebileceğini vurgulayan Taha, “Sporcu kardeşlerimiz 24 saatlik vakitte gerekli iradeyi gösterirlerse hem sporda tıpkı vakitte eğitimde başarılı olabilirler. Büyüklerimiz şöyleki düşünüyor, ‘oğlum, kızım spora giderse eğitiminden geri kalabilir’ diye düşünüyorlar ancak bu yanlış bir kanı. Diyoruz ki; ‘sporu da yapın, bu spor sizin eğitim ömrünüzü hem ruhsal, hem ruhsal olarak sizleri rahatlatacak, gerilim atacaksınız. Bu eğitim ömrünüze olumlu manada yansıyacak.” diye konuştu.

2022 yılını fazlaca başarılı bir biçimde mağlubiyetsiz kapattığını da hatırlatan Taha, “3 altın madalya aldım ve Avrupa ve dünya şampiyonluğu kazandım ve dünyada güreşte yılın atleti seçildim, fazlaca büyük bir unvan, büyük bir gurur, zira dünyada epeyce büyük starlar var. İnşallah 2023 yılına bu moralle başlayacağım, bu moralle birlikte de 2023 yılını da inşallah mağlubiyetsiz Avrupa ve dünya şampiyonu olarak tamamlayacağım.” dedi.

Lokman Doktor Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Gültekin’in açılış konuşmasını yaptığı, moderatörlüğünü Lokman Tabip Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Settar Koçak’ın yaptığı konferansta, Dünya Güreş Birliği MHK üyesi Prof. Dr. İbrahim Cicioğlu da öğrencilere görüşlerini aktardı.