Juan Mata: “Rakibimiz Fenerbahçe”

Beykozlu

New member
Galatasaray’da Juan Mata, Rayo Vallecano’ya 1-0 kaybedilen hazırlık maçının akabinde görüşlerini aktardı.

İspanyol yıldız, “bu biçimde bir orta verilince birinci maçta çabanın biraz daha düşük olması olağan bir şey. aslına bakarsanız düzgün bir grup Vallecano, hocasını da âlâ tanıyorum. Âlâ bir hoca. Kendimizi yeterli hazırlayacağız ve bir daha sonraki maçımıza bakacağız” dedi.

Mata, kelamlarına, “7-0’lık hoş bir maçla ortaya girdik. Bundan daha sonra Dünya Kupası’na gidenlerin dönmesine bakacağız. Yeterli bir biçimde hazırlanmamız lazım. Sakatlık olmaması ve genç futbolcuların oynaması da yeterli. En güzel biçimde hazırlanacağız.” tabirleriyle devam etti.

Juan Mata, son olarak genç futbolcuların oynaması ile ilgili olarak, “Genç oyunculara baht verilmesi fazlaca hoş bir şey. Bugün de maça çıktılar. Umarım fazlaca hoş bir gelecek onları bekliyor.” tabirlerini kullandı.

BASIN TOPLANTISI

Nef Stadı’ndaki maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Mata, uzun bir ortadan daha sonra tipik bir birinci maç olduğunu düşündüğünü belirterek, “En değerlisi, maç ritmi kazanmak ve kimsenin sakatlanmamasıydı. Altyapıdan gelen oyuncuların oynadıkları dakikalar en kıymetlisi. Hak ediyorlar zira oynamayı. Alışılmış sonuçtan şad değiliz lakin bu maçların asıl ehemmiyeti sonuçtan fazla daha epey kendimizi hazırlamayla ilgili.” dedi.

“İlk 11’de yer almak daha memnunluk verici”

Oyuna daha sonradan girdiği maçlarda daha tesirli olduğu hatırlatılarak bunun sebebi sorulan Mata, olağanda daha sonradan girdiği maçlarda gol ve asistler yaptığını lakin birinci 11’de yer almaktan her vakit daha memnun olacağını lisana getirdi.

Altyapıdaki oyuncularla ilgili de görüşleri sorulan 34 yaşındaki futbolcu, “Son vakit içinderda altyapıdaki oyuncular, tipik İspanyol oyuncuları üzere diyebilirim. Çok güçlü, ritmi değiştirebilen, farklı özellikte oyuncular da var. Bu kulübü temsil edebilecek düzeylere gelebilmek için altyapıda güzel çalışmalar olduğuna inanıyorum ve bu yaşlarda en değerli şey topa sahipken yahut topa sahip değilken verilen kararlar. Bu tip ekiplerde oyuncuların üst düzeylerde hazırlandıklarına inanıyorum.” diye konuştu.

Galatasaray’da oynadığı bölgeyle ilgili, ulusal grupta oynadığı bir konum olduğunu ve yabancılık çekmediğini anlatan Mata, “aslına bakarsanız mesleğimin birçoklarında kanatlarda ve ofansif orta saha oynadığım için orada da rahat oynayabilirim. Bu, hocanızın sizden ne istediğiyle alakalı.” halinde görüş belirtti.

Şampiyonluk yarışında Fenerbahçe’yi rakip olarak görüyor

“Şu ana kadar Galatasaray’da gösterdiğiniz performanstan mutlu musunuz ve şampiyonluk yarışında rakip olarak hangi grubu görüyorsunuz?” sorusunu da yanıtlayan Mata, şöyleki konuştu:

“Tabii ki şu anda gördüğümüz rakip Fenerbahçe. Başkan ve bizden iki puan farkla önde olduğu için. Ortaya girmedilk evvel son maç fazlaca düzgün sonuç aldık, ondan evvel de düzgün sonuçlar alıyorduk. Bizim üzere öteki ekipler da var şampiyonluk için çaba eden. Yalnızca Fenerbahçe değil. Bu ortayı uygun bir biçimde kullanmamız lazım. Gruba katılan oyuncularla çalışma yapmamız ve düzgün ritim yakalamamız lazım yenidendan. Ve olağan attığım golden, yaptığım asistten çok mutluyum. Ligin daha güç kısmına geçiyoruz, daha epeyce oynamamız gerekiyor. bu türlü kendimizi geliştireceğiz.”

Ronaldo’nun ayrılık süreciyle ilgili ne dedi?

Dünya Kupası’nda ülkesi İspanya’nın Fas’la eşleşmesine yönelik soruya da Mata, “Milli kadrodan hayli mutluyum şu ana kadar. Çok uygun maçlar çıkardılar. Tuttuğum grup, kazanmasını istediğim ekip. Çok da hak eden bir grup. hem de nasıl çalıştıklarını biliyorum. Ekipteki biroldukca oyuncu, arkadaşım. Kupada sürpriz sonuçlar var. İngiltere var, fazlaca kuvvetli ve bunu yinedan gösteriyor. Arjantin ve Brezilya epeyce güzel gösteremeseler de önümüzdeki maçlarda kendilerini göstereceklerdir. Fransa da kupa için uğraş edecektir.” karşılığını verdi.

Juan Mata, eski grup arkadaşı Cristiano Ronaldo’nun Manchester United’dan ayrılma süreciyle ilgili soru üzerine de “Şahsi olarak düzgün bir bağım var onunla, ona müteşekkirim paylaştığımız vakit için. Hem kulübe hem Ronaldo’ya muvaffakiyetler diliyorum. Şahsi olarak da umarım başarılı olur. Kulüpte sevilen bir insandı, taraftar seviyordu. Yaptığı işler için onlar da müteşekkirdir diye umuyorum.” tabirlerini kullandı.