Kayhan Özer’in gayesi kendi rekoru

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Ulusal sprinter Kayhan Özer, İstanbul’da düzenlenecek 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda kendi rekoru olan 6.64 saniyenin altında koşmak için ter döküyor.

İstanbul’da 2-5 Mart’ta düzenlenecek 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda 60 metrede koşacak ulusal sportmen Kayhan Özer, altın madalya maksadıyla çalışmalarını Adana’da sürdürüyor.

Ulusal ve memleketler arası tertiplerde fazlaca sayıda madalya kazanmasının yanı sıra 2019 yılında 100 metrede 23 yaş altı Türkiye rekoru kıran ulusal atlet, 4×100 metre ulusal ekibiyle bu yıl düzenlenen Akdeniz ve İslami Dayanışma Oyunları’nda da birincilik elde etti.

Ulusal sprinter Kayhan Özer, AA muhabirine, ay-yıldızlı formayı giymenin gururunu yaşadığını söylemiş oldu.

Şiddetli bir dönem geçirdiklerini anlatan Kayhan, Akdeniz ve İslami Dayanışma Oyunları’nda elde ettikleri şampiyonlukla İstiklal Marşı’nı okutmanın gurunu yaşadıklarını belirtti.

Önünde Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası olduğunu aktaran Kayhan, “Tabii ki heyecan dorukta, bu vakte kadar hiç Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası ülkemizde olmamıştı. Kendi konutumuzda olması bizim için büyük bir motivasyon aslında. Umarım gelen sportmenler İstanbul’u beğenir, hoş bir yarış olur. İnşallah biz de istediğimizi alırız, madalyaya kavuşuruz.” diye konuştu.

Kayhan, kendini daima geliştirip muvaffakiyetlerinin üzerine yenisini koymak için çabaladığını lisana getirdi.

“Bana artık ‘Türkiye’nin en süratli yerli koşucusu’ diye hitap ediliyor”

Şu anki amacının Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda kişisel olarak da muvaffakiyete imza atmak olduğunu belirten Kayhan, şöyleki devam etti:

“Bireyselde yalnızca 60 metre koşacağız, bunu da koşan iki bireyiz, ben ve Emre Zafer. Amacımız evvela finale kalmak. Geçen senelerda yarı final koştuk, artık finale kalmak istiyoruz. Benim 6.64 saniyelik bir derecem var. Her yıl madalya ortalamasına baktığımızda 6.61, 6.62 saniyelik mühletler madalya alıyor, benim de gayem 6.60 saniyenin altında koşup bu madalyayı garantileyebilmek. Olağan ki bu branşta yarıştığımız güzel atletler var, biraz sıkıntı olacak ancak biz de kolay bir rakip değiliz. İnşallah elimizden geleni yapıp o kürsüye çıkmayı hedefliyoruz. Geçen yıl 100 metrede 10.21 koştum aslında, Türkiye’de yerli bir koşucunun koştuğu en süratli dereceyi koştum. Bana artık ‘Türkiye’nin en süratli yerli koşucusu’ diye hitap edilmeye başlandı. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası benim için en kıymetli yarışlardan biri. Müsabakada 6.60 saniyenin altında koşan birinci yerli Türk atlet olmak istiyorum.”

“Biz üste hakikat tırmanıştayız”

Antrenör Nuray Sev de ulusal atlet Kayhan Özer’in büyük bir uğraşla Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası için hazırlandığını belirtti.

Kayhan’ın Adana’dan olimpiyatlara katılan birinci atlet olduğunu hatırlatan Sev, “Her geçen yıl grafiği yükselen Kayhan’ın 60 metrede ve açık alanda 100 metrede parkur dereceleri var. Adım adım, basamak basamak biz üste gerçek tırmanıştayız. İnşallah bu yıl da mesken sahipliği yaptığımız Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda kürsüye çıkmayı istiyoruz.”