Mehmet Büyükekşi’den flaş açıklamalar!

Beykozlu

New member
TFF Lideri Mehmet Büyükekşi, Türkiye’nin Çekya’yı 2-1 mağlup ettiği maçın akabinde konuştu.

Büyükekşi yaptığı açıklamada, “Türkiye’de birinci kez; tahminen dünyada da birinci sefer bir hakeme jübile yapıldı. Kolay değil. 2014 ve 2018 Düjnya Kupalarında yarı final yönetti. Hakemlik tarihinde iki yarı final yöneten iki hakemden biri. Avrupa Şampiyonası’nda 2016 ve 2020’de yarı final yönetti. 2015 Şampiyonlar Ligi finalini yönetti. Bunun üzere kıtalararası yönettiği maçlar var. 204 tane milletlerarası maç yönetti. Toplam 387 Türkiye Ligi maçı. Toplamda 1678 maç tane yönetmesi lisana kolaydır. Biz kesinlikle kıymetlerimize sahip çıkmalıyız. Kıymetlerimizi müdafaamız lazım, el üstünde tutmamız lazım. Türk hakemliğinde bir rol model olması lazım. Bu yalnızca Cüneyt Çakır hocamıza değil başka hakemlerimize de nasip olur. Makûs örnekten örnek olmaz. Cüneyt Çakır hocamız âlâ bir örnek. Güzelden örnek olur.” dedi.

İki hazırlık maçını da uygun oynadıklarından bahseden Büyükekşi, “Milli Grubumuz, her iki maçta da son derece hoş oynadı. Bugün Diyarbakır’da oynamayan oyuncularımızı oynattı. Birfazlaca oyuncumuz fırsat buldu. Sevinçli olduğumuz bir öteki husus da Arda Güler, Tayyip Talha birinci kez oynadılar. Son derece sevindirici bir husus. Arda Güler, epeyce genç. 17 yaşında bir oyuncu, A Ulusal Ekip formasını giydi. Bu 5-10 yılın grubu demiştim lakin tahminen de 15 yılın grubudur. 17-18 yaşındaki gençler A Ulusal Grup’ta.” biçiminde konuştu.

Taraftarlara bir ileti yollayan TFF Lideri, “Bunlar hazırlık maçı. Sonuçtan hayli değerli olan fair-play, dostluk. Buradan memnun ayrıldık. Maçlar savaş değil. Maçlar dostluktur, kardeşliktir. Türkiye’deki maçların da birebir biçimde gerçekleşmesini istiyorum. Bu stadyum 33 bin kişilik. Büsbütün doldurdu. Gaziantep halkına sesleniyorum. Lig maçlarında da doldursunlar.” tabirlerini kullandı.

Mehmet Büyükekşi ayrıyeten, “Ermenistan ve Hırvatistan ile oynayacağız. EURO 2024 elemelerindeki Hırvatistan maçını Bursa’da oynayacağız. Bursalılar’ı şimdiden davet ediyorum. Hazırlansınlar, Ulusal Kadrosu canı gönülden desteklesinler.” diye konuştu.