Öğrenci-Öğretmen Takviye Sistemi tanıtıldı

Adanali

Member
ANKARA (İGFA) –MEB Şûra Salonu’nda yapılan tanıtım programında konuşan Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, evvela bu biçimdesine kapsamlı bir projenin başarılı bir biçimde tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek “Ortaokul ve lisenin tamamını kapsayan ve birinci kere herkese birebir kaynağı değil, kişiselleştirilmiş bir takviye düzeneği sunan ve uzun senelerdan beri eğitim topluluğunun da hasretle beklediği bir sistem, epey kısa müddette hayata geçirildi. Doğal, bu bir başlangıç… Sistem daima güçlenecek, yeni güncellemelerle epey daha ileri noktalara sistemimizi evireceğiz. Sistemimiz; tüm ortaokul, tüm lise, tüm açık ortaokul ve açık lise öğrencileri ile tüm öğretmenlerimize açık. Bu sistemi hem de mezun olup YKS’ye girmek isteyen tüm öğrencilerimize de açacağız.” diye konuştu.

Son yirmi yılda Türkiye’nin eğitimde birinci kere evrenselleşme ve kitleselleşme sürecinin sonuna geldiğini kaydeden Özer, başka taraftan beşeri sermayenin de birinci sefer azamî verimlilikte kullanılmasına imkân sağlandığını vurguladı.

Özer, bir daha bu süreçte ayrımcılık uygulamalarına son verilerek tüm vatandaşların eşit bir biçimde muamele ile eğitimle buluşturulduğunu lisana getirdi.

Bakanlık ortasında bir ünite kurduklarını anlatan Özer, liseye kayıt yaptırmayanlara tek tek ulaşılacağına işaret etti. Özer, “İrtibat kurup kendine en uygun seçenek hangisiyse, örgün eğitim mi, açık öğretim mi, mesleksel eğitim mi? Kendisine o mevzuda bilgi verip gerekli entegrasyonun sağlanmasına uğraş sarf edeceğiz. Kaygımız bu ülkenin çocuklarının eğitimle buluşmasını sağlamak. Az ülkelerin yakaladığı bu kadar başarıyı 20 yıla sığdırdığı için Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarız.” diye konuştu.

Eğitime en büyük bütçenin verildiğini hatırlatan Özer, bu yılki bütçenin ek bütçeyle birlikte 300 milyar lirayı geçtiğini kaydetti. Özer, “ötürüsıyla biz bu imkânları okullarımıza nasıl aktarabiliriz? Öğretmenimize, öğrencilerimize nasıl inançlı, sağlıklı ve tam bir ortamında eğitim aldırabiliriz diye tüm kaynaklarımızı verimli bir biçimde seferber etmeye çalışıyoruz.” ded