Pochettino: “Teknik yöneticilik kenarda zıplayacağınız bir iş değil”

Beykozlu

New member
Paris Saint Germain’in konutunda ağırladığı Marsilya’yı 2-1 mağlup ettiği maç daha sonrası Paris grubunun Arjantinli teknik yöneticisi Mauricio Pochettino, “fazla sakin” olduğu sebebi öne sürülerek gündeme geldi.

Pochettino’nun bu kadar gergin bir maçta bile sakinliğinden ödün vermeden maçı takip etmesi kendisi için “Anti-Sampaoli” yorumları yapılmasına niye oldu. Marsilya Teknik Yöneticisi Jorge Sampaoli, Pochettino’nun tersine saha kenarında sakin kalamaması ile bilinen bir isim.

Bu yorumlara karşılık veren Mauricio Pochettino, “Teknik yöneticinin misyonu saha kenarında zıplamak yahut oyuncularına bağırmak değildir. Hatta bana sorarsanız tam zıddıdır. Bizim işimiz oyuncular için huzurlu bir çalışma ortamı hazırlamak ve zihinlerinin büsbütün maça odaklanmasını sağlamak.” tabirlerini kullandı.

Oyuncuları fazla sıkmadığı yorumlarına yanıt veren Arjantinli teknik adam, “Biz bir oyun konsolunun ortasında hayatıyoruz. Benim elimde de denetim aygıtı yok. Bu profesyonel bir hayat, menajerlik oyunu değil. Haftanın her günü bir ortaya gelip neleri daha uygun yapabileceğimizi konuşuyoruz.” kelamlarını sarf etti.

Mauricio Pochettino idaresindeki Paris Saint Germain, 74 puanla Ligue 1’in tepesinde bulunuyor.