Sakarya Sudan’la kardeşlik köprüsü kuruyor… Büyükelçiye bisiklet armağanı

Adanali

Member
SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem Ulu, Sudan Öğrenci Topluluğu tarafınca düzenlenen mezuniyet merasimine katıldı.

Orhangazi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Sudan Ankara Büyükelçisi Az YousifEltayeb’in de katıldığı merasimde Türkiye’nin dört bir yanından gelen Sudan’lı mezun öğrencilere diplomaları takdim edildi. Merasim sonunda Büyükelçi Eltayeb tarafınca Lider Yüce’ye katkılarından ötürü plaket takdim edildi.

BÜYÜKELÇİYE BİSİKLET HEDİYESİ

Mezuniyet merasimi daha sonrası Lider Ekrem Ulu, Sudan Ankara Büyükelçisi Ender YousifEltayeb ve Sudan’lı öğrencileri makamında ağırladı.

Büyükşehir tarafınca hayata geçirilen yatırımları, kente dair ayrıntıları paylaşan Lider Aziz, iki ülke içindeki dostluk ve kardeşliğe değindi. Nazik misafirperverliklerinden ötürü teşekkür eden Büyükelçi Eltayeb, Lider Yüce’ye ikram takdim etti.

Başkan Aziz ise Avrupa Spor Kenti ve Bisiklet Dostu Kent unvanına sahip olduklarını lisana getirerek Büyükelçiye bisiklet armağan etti.

Mezuniyet merasiminde Sudan’lı öğrencilere seslenen Lider Ekrem Ulu, bugüne kadar biroldukca ülkeden Büyükelçileri, bürokratları, yatırımcıları Sakarya’da ağırladıklarını belirterek, Sudan Büyükelçisi’ni de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söylemiş oldu.

“Sudan bizim kardeşimiz. Allah kardeşliğimizi her vakit ve her durumda daim etsin” diyen Lider Ulu, “İnşallah Sudan ile bağlantılarımızı güçlendirecek ve kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Bir kelam vardır: “Gönül sevgiyi bulmuşsa kuru kısım bile çiçek açar” derler. Biz sevgiyi Sudan’ın muhabbetinde bulduk. O niçinle kuru kısım bile olsak çiçek açarız” diye konuştu.