Şampiyonluğa uzanan yolda ulusal kick boksçuyu hastalığı bile yıldıramadı

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Böbreğini etkileyen rahatsızlığına karşın pes etmeyip hazırlandığı Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazanan ulusal atlet Neris Zeynep Karadağ, olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmek istiyor.

Küçük yaşta kick boksa yönelen 19 yaşındaki Karadağ, katıldığı iki Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda derece elde etti.

Azmi ve çalışkanlığıyla dikkati çeken Karadağ, idmanları sırasında rahatsızlanınca hastaneye başvurdu.

Geçen yılın başlarında çekilen tomografide, az görülen “Nutcracker Sendromu” teşhisi konulan genç atletin, kalp aort damarıyla böbrek toplardamarı ortasına sıkışan bir damarın, sol böbreğine ziyan verdiği görüldü.

Sporu bırakmak yerine daha epeyce hırslanarak, hekim ve antrenörlerinin nezaretinde idmanlara devam eden Karadağ, 30 Eylül-8 Ekim’de İtalya’da düzenlenen Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası’nda altın madalya alarak, Türkiye’nin gururu oldu.

Ülkeye döndükten daha sonra başarılı bir operasyonla sıhhatine kavuşan ve eski gücüne ulaşmaya çalışan Karadağ’ın maksadı, yeni şampiyonluklar elde etmek.

– “Hastalığın beni durdurmasına müsaade vermedim”

Yaşadığı süreci AA muhabirine kıymetlendiren ulusal atlet Karadağ, her şey istediği üzere ilerlerken bir anda birinci başta tanısı konulamayan hastalığa yakalandığını bu süreçte, fizikî ve mental olarak yıprandığını söylemiş oldu.

Güçten düştüğü için çift antrenman yapmak zorunda kaldığını söz eden Karadağ, “Hastalığın beni durdurmasına müsaade vermedim. Süreci çift idmanla atlatırım diye düşündüm. Spor hayatıma tabiplerin nezaretinde devam etmeye başladım. Geçen yılın başlarında hastalığın tanısı konduktan daha sonra hekimler spora orta vermem gerektiğini söylemiş oldu.” dedi.

Bu duruma epeyce üzüldüğüne değinen Karadağ, arkadaşları ve antrenörleriyle vedalaşmak için spor salonuna gittiğini belirterek, şu biçimde konuştu:

“Salondan çıkarken ardıma dönüp baktım. Bütün hayallerim ve emeklerim buradaydı. Bırakıp gidemeyeceğimi anladım. Zira kendime kelam vermiştim. Dalgalandırılacak bir bayrak, okutulacak bir İstiklal Marşı vardı. Sonraki gün bir daha spor salonuna gelip idmanlara başladım. Hocalarım sağlığımın daha kıymetli olduğunu söyleyip bana kızdı. Lakin hastalığın benden daha kuvvetli olmadığını düşünerek spora devam ettim. Salon bana epeyce yeterli geliyordu. Yılmadan çalıştım. Ailem ve hocalarım bu süreçte bana epey dayanak oldu. İtalya’da düzenlenen Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası’na hazırlandım. Göğsümde gururla taşıdığım ay yıldızlı bayrağı en düzgün biçimde temsil edip dünya şampiyonu olma onuruna nail oldum.”

– “Daha kazanılacak birçok madalyalar var”

Karadağ, başarılı geçen ameliyatın akabinde, eski gücüne kavuşmak için fazlaca çalıştığını aktardı.

Sporla daha süratli toparlandığına dikkati çeken Karadağ, “Herkes sporun hastalık sürecini daha makus etkileyeceğini düşünmüştü. Fakat tabipler bile şaşırdı. Zira spor beni hem fizikî birebir vakitte mental manada güçlendirdi. Önümdeki şampiyonalara hazırlanmaya başladım. Bundan daha sonraki hedeflerim, daha fazla çalışıp, olimpiyat düzeyinde ülkemi temsil etmek ve Türkiye’ye daha fazla altın madalya getirmek. Elimden geldiğince vatanıma daha fazla hizmet etmek istiyorum. Daha kazanılacak birçok madalyalar var.” değerlendirmesinde bulundu.