Samsun İlkadım’dan arıcılara yer tahsisi

Adanali

Member
SAMSUN (İGFA) – İlkadım Belediye Meclisi, Lider Necattin Demirtaş başkanlığında toplandı. İlgili kurullardan havale edilen 6 gündem unsurunun tamamı meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edilerek karara bağlandı.

Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği’nin üyelerine vereceği eğitim, sempozyum, toplantı ve seminer üzere faaliyetlerini belediyeye ilişkin olan Pazar Mahallesi’ndeki bağımsız alandaki dükkanın taban katında yapmasını için gündemde yer alan unsur üzerine konuşan İlkadım Belediye Lideri Necattin Demirtaş, “Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz var. Arıcılar Birliği de ziraî bölümle ortak çalışma dileğini gündeme getirdi. Burada para kazanmak ya da gelir elde edelim mantığıyla değil de ‘vatandaşlar bir şeyler öğrensin’ kanısıyla yola çıktık. Aylık tahsis yapmış olacağız. Bunu yaparken karşı tarafa da fazla yüklenememek gerektiğini düşünüyorum. Protokolde 3 bin 500 TL olarak kurulda belirlemiş. Bunun aylık 2 bin TL tahsis fiyatı olarak düzeltilerek yeniden oylanmasını istiyorum” dedi.

Söz konusu unsur AK Parti Küme Başkanvekili Serkan Akyüz’ün teklifi ile aylık 2 bin 500 TL tahsis fiyatı olarak değiştirilerek, oy birliğiyle kabul edildi.

AK Parti Küme Başkanvekili Serkan Akyüz, Lider Demirtaş’a, “Tüm kamu kurumlarında promosyonlar güncelleniyor. Bizim bu biçimde bir çalışmamız var mı. Bununla ilgili beklentiniz nedir?” diye sordu. Necattin Demirtaş ise bu soru üzerine, “Bizde bu türlü 2 çalışma sistemi var. Birisi şirket elemanlarıyla ilgili, oburu de memurlarla ilgili. Onların süreçleri farklı çalışıyor. Birinde vergi ölçüsü düşüşünde sona gelmişiz. Bu yılsonu yeni mutabakat yapacağımızdan dolayı 1 ay için ince hesap yapmadık. Biz promosyon işine direkt müdahiliz. Kısa müddette hem emekçi birebir vakitte memurların promosyon fiyatları belirli olur” diye konuştu.

MHP Meclis Üyesi Cemalettin Kola’nın Acem Tekkesi’nin akıbetini sorması üzerine açıklama yapan İlkadım Belediye Lideri Necattin Demirtaş, ayrıyeten şunları söylemiş oldu:

“Acem Tekkesi’ni kültür alanı olarak düşünüyorum. Hem ticaret hem kültür ikisi bir ortada gdolayılmesi sorunlu oluyor. Belediye olarak oradan ticari bir gelirimiz yok. Kimileri orayı kahvehane olarak kullanıyor. Biz, üst katta kültür-sanat etkinliklerini gerçekleştireceğiz. Alt katta da öğrencilerin TEKNOFEST’te belirtilen kodlama başta olmak üzere eğitim yuvası haline dönüştüreceğiz. Yeni uygulamamız istenilen kararı verirse onun sonucuna göre istikametimizi belirleyeceğiz” halinde konuştu.

“ŞEHİT İLHAN HAMLI’NIN İSMİ PARKTA YAŞAYACAK”

Öte yandan mecliste, 1992 yılında Doğubeyazıt’ta terör örgütü PKK tarafınca pusuya düşürülerek şehit edilen Kars 14. Mekanize Tugay Komutanlığı buyruğunda vazifeli Şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı’nın isminin Kışla Mahallesi Lale Camii karşısında imali devam eden yeni parka verilmesi unsuru oybirliği ile kabul edildi.