Sivaslı görme engelli halterci yeni şampiyonluklar peşinde

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Sivas’ta doğuştan görme engelli 31 yaşındaki halterci Okan Namettepe, Türkiye şampiyonluklarıyla dolu mesleğinde dünya şampiyonluğuna ulaşmayı hedefliyor.

Bir arkadaşının yönlendirmesiyle 2010 yılında haltere başlayan yüzde 50 görme engelli Namettepe, kısa müddette başarılı bir sportmen oldu.

Hırsı ve azmiyle örnek olan Namettepe, ulusal ekip antrenörü Hüseyin Dökmetaş idaresinde bu yıl haziran ayında yapılacak Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor.

Okan Namettepe, AA muhabirine, Sivas Görme Engelliler Spor Kulübü’nde 2010 yılında haltere başladığını söylemiş oldu.

Spora başladıktan daha sonra değerli dereceler elde ettiğini belirten Namettepe, “13 defa Türkiye şampiyonu olarak altın madalya kazandım, 3 kere dünya üçüncüsü oldum.” dedi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vücut Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda 4. sınıfta okuduğunu belirten Namettepe, engellilere konutlarına kapanmayarak spor yapmalarını tavsiye etti.

– “Dünya şampiyonu olmak istiyorum”

Türkiye şampiyonasına azimle hazırlandığını lisana getiren Namettepe, “Türkiye şampiyonasında en âlâ dereceyi yapıp şampiyon olmak istiyorum. sonrasındasında da dünya şampiyonasında Türkiye’yi en güzel biçimde temsil etmek istiyorum. Şampiyonada ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşı’mızı okutmayı hedefliyorum.” diye konuştu.

Namettepe, antrenör olmayı da hedeflediğini söylemiş oldu.

– Hüseyin Dökmetaş: “Hedefimiz atletimizi dünya şampiyonu yapmak”

Halter Ulusal Grubu antrenörü Hüseyin Dökmetaş ise Namettepe’nin başarılı bir sportmen olduğunu belirtti.

Dökmetaş, Namettepe’nin spora başladıktan daha sonra fazlaca değiştiğini aktararak, şunları kaydetti:

“Spor yardımıyla antrenörlük kısmını okuyor, devlet bursundan faydalanıyor. Bu, atletlerimiz için büyük bir nimet, örnek teşkil eder inşallah. Haziran ayında Türkiye şampiyonası var ve inşallah orada şampiyon olduktan daha sonra ulusal kadro kampına katılıp dünya şampiyonasına hazırlanır. Gayemiz atletimizi dünya şampiyonu yapmak.”

– Ufuk Demir: “Tesislerimizi engellilerimizin çalışacağı biçimde dizayn ediyoruz”

Sivas Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü Şube Müdürü Ufuk Demir ise engelli atletlere her türlü imkanı sunduklarını lisana getirerek, “Sağlamış olduğumuz imkanlar doğrultusunda ve hocalarımızın takviyesiyle atletlerimiz vilayetimize ve ülkemize epeyce önemli muvaffakiyetler getirmekte.” dedi.

Hem antrenörlerin birebir vakitte sportmenlerin fedakarca çalıştığını aktaran Demir, “Bizler de devletimizin verdiği nazaranv doğrultusunda kendilerine elimizden geldiğince takviye sağlıyoruz. Tesislerimizi engellilerimizin çalışacağı biçimde dizayn ediyoruz. Gereç noktasında da kendilerine imkan sağlıyoruz. Her bölüme 7’den 70’e herkese spor yaptırmak ve bunlara tesis oluşturmakla mükellefiz.” diye konuştu.