Stefan Kuntz’tan ayrılık argümanlarına karşılık

Beykozlu

New member
A Ulusal Kadro Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz, Lüksemburg maçı öncesinde konuştu.

“Şu ana kadar çok düzgün getirdik, amacımız iki maçı da kazanmak.” diyen Alman teknik adam, takıma davet edilmeyen Salih Uçan ve Umut Bozok için gelen soruya, “Açıkçası benim başımdaki niyet şuydu; mayıs ve haziran devrindeki maçları hangi oyuncularla geçtiysem bir daha tıpkı oyuncularla oynamak. Sakatlıklar olmasaydı, değişiklik yapmayacaktık. Biz bir kitap yazmaya başladık ve onu bu oyuncularla yaptık. Ban göre gerçek olan, onlarla devam etmek. Grubumla bir arada lig maçlarını izledik ve şu an gördüğünüz oyuncuları çağırdık.” diye yanıt verdi.

Kuntz, son periyotta artan ayrılık haberlerinin sorulması üzerine, “Uluslar Ligi’nde 4 maçı da kazandık, 14 gol attık ve gol yemedik. Yanlış bir şey mi var? Olağan ki beşerler farklı kanılara sahip olabilir. her insanın beğendiği bir hoca olabilir. İnsanların görüşlerine hürmet duyuyorum. Bu misyon epeyce cazip bir nazaranv, herkes burada olmak ister.” tabirlerini kullandı.

BASIN TOPLANTISI

Basın toplantısında da konuşan 59 yaşındaki teknik adam, “UEFA Uluslar Ligi’ni bir kitap olarak görürsek, birinci 4 maç bunun birinci kısmıydı. Mayıs-haziran periyodunda deklare ettiğımız kadroyu korumak istedik. Farklı oyuncuları toplamak, bence mantıklı bir şey değil. Zira hedefimiz alanda otomatikleşmek. İkinci de ekip ruhuydu.” yorumunda bulundu.

Sakatlıklar olmasaydı mayıs ve haziran ayındaki kadroyu bozmayacağını söyleyen Kuntz, “Sakatlıklar olmasaydı, kadroyu asla değiştirmeyecektik. Harika Lig’de maç kaçırmadan izledik. Oyuncuların oynadığı kulüplerin teknik yöneticileriyle de konuştuk. Kenan Hoca, Emre Belözoğlu ve Çağdaş Atan ile görüştü. Ben de Jorge Jesus ve Ömer Erdoğan ile görüştüm.” değerlendirmesinde bulundu.

Kadroya daha sonradan dahil edilen Tolga Ciğerci ve İsmail Yüksek için konuşan Alman çalıştırıcı, “Kulübe ve bir oyuncuya karşı karar aldığımız yok. Tolga Ciğerci, bizi biliyor. Uzun uzunluklu, defansif tarafı kuvvetli bir oyuncu. Faroe Adaları da uzun ve fizikli. Onlara karşı tepki verebilir. İsmail Yüksek potansiyelini gösteren bir isim oldu. Dorukhan ve Salih Özcan’ı kaybettik. Mücadeleci bir oyuncu düşündük, onu aldık. Tüm teknik adamlara da görüşmelerde dürüstçe bilgi verdiği için teşekkür ederiz.” dedi.