Tevfik Yamantürk: “Camia isterse lider olurum”

Beykozlu

New member
Beşiktaş’ta gözler, 17 Eylül’de yapılacak Divan Heyeti Başkanlık seçimine çevrildi. Mevcut lider Tevfik Yamantürk, seçim sonucu ve kulübün mali durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yamantürk, başkanlık için de bildiriler verdi. İşte o kelamlar…

“DENETLEME ŞURASI ÇOK UNSURLU ÇALIŞIYOR”

Mali açıdan… Denetleme Heyetimiz yeni seçildi. Çok prensipli çalışkan ve dürüst beşerler olduğunu görüyorum ve bu gençlerle guru duyuyorum. Gençlerin kulübümüzün geleceği olduğuna inanıyorum. çabucak hemen kendilerinden son raporu alamadım.

BORÇLARLA İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR?

Senede 20-30 milyon Euro faiz ödüyoruz. 60 milyon gelirimiz vardı. 30 milyonu faize çıkın. Kaldı 30 milyonumuz. Bunun içine futbolcu maaşlarını, genel masrafları katın. Nerede olduğumuz ortaya çıkıyor. Ben ödenecek borcu olduğunu düşünüyorum. Dediğim üzere son sayılar elimizde yok. Gelecek denetleme çalıştıktan daha sonra bizlere sunacak. Şu seçim sürecinde konuşmuyoruz. Zira onları rahatsız etmek istemiyoruz.

DİVAN HEYETİ BAŞKANLIK SEÇİMİ

Bu yarışın adil olması lazım. Divan idaresinde olmamıza karşın biz bir grup bilgiler alıp da öne geçersek haksızlık olur fikrindeyiz.

“RAPOR 1 YILDIR GELMEDİ”

KPMG’nin raporu çabucak hemen gelmedi önümüze. 1 yıl oldu. Madem gelmeyecekti niye yaptırıldı? niye dünyanın parası verildi. Lidere söylemiş oldum. Bunu herkesle birlikte bize verin ki, sızarsa bizden bilmesin kimse. Gerçekten hatalı var ise gözümün ışığı olsa bakmam.

“1 KURUŞA EL SÜRMEM, SÜRDÜRTMEM”

Biz Beşiktaş’ın sigortasıyız deyince alınanlar oldu! Beşerler her şeylerini sigorta yapıyor. Biz bunu deyince niye bozuluyorlar ki? Sağlıklı bir fikir değil bu. Otomobilimizi, konutumuzu, sıhhatimizi sigortalıyoruz. Kulübü mü sigortalamayacağız?

“ŞİRKET BATSIN BEN ÇIKAYIM YOK”

Beşiktaş’ı kendi gözümüz üzere sakınıyoruz. Çok büyük bir bankanın genel müdürü bana bir defa iş hayatımla ilgili, dedi ki, “Sizin küme bizim banka üzere yönetiliyor. Bilerek yanılgı yapmazsınız” dedi. Çevirisi şu: Şirketinizi soymuyorsunuz. Şirket batsın ben çıkayım yok! Beşiktaş’ın 1 kuruşuna el sürmem. Sürdürtmem. İnsan meskenini soyar mı? Burası bizim meskenimiz.

“YANLIŞ GÖRÜRSEK HAREKETE GEÇERİZ”

5 yıldır ne yapıyorsak onu yapmaya devam edeceğiz. Çok tezli bir laf bu. Beşiktaş’ta olmaması gereken bir şeyi görürsek, yakalarsak hatta hissedersek harekete geçeriz. Bunu tüm Beşiktaş topluluğuna bildiririz. Denetleme de aslına bakarsanız bu işlerin ortasında.

“SORULMADAN HESAP VERECEKSİNİZ”

Ben lider olsam Divan Heyeti’ni daha fonksiyonel kullarım. Kendimi sigortaya almak için idare konseyi toplantılarına Divan’dan bir kişiyi dahil ederdim. halbuki şeffaf olsalar. bu biçimdece tarihe not da düşmüş olurlar. Bakın maalesef nazaranvden ayrılan hiç bir yönetici maça gelemiyor. Ben kimseyi goremiyorum. Çok acı değil mi bu? Neredeler? Kendime hayli güveniyorum. Ve daima gençlere de şunu söylüyorum: Sorulmadan hesap vereceksiniz. Tarihe not düşeceksiniz.

“MALİ BAĞIMSIZLIĞI OLMAYAN KURUM AYAKTA KALAMAZ”

Bunu daima söylerim. Daha evvelki idare vaktinde da söylemiş oldum. Biz bir sabah kulübe geldiğimizde Rusça, Çince ya da Arapça konuşulmasını duymak istemiyorsak önlemlerimizi şimdiden almalıyız. Alınacak önlem de sıradan. Ayağını yorganına nazaran uzatacaksın. İktisadi bağımsızlığı olmayan hiç bir kurum ayakta kalamaz. Benden daha sonra Tufan diyorsanız. 40 bin kişi beni alkışlasın da borcu kim öderse ödesin diyorsanız. Beşiktaş’ı şampiyon yapan lider olarak hatırlanayım gerisi boş derseniz o öteki olağan. Beşiktaş’ın geleceğine saatli bomba bırakmış olursunuz.

BAŞKANLIK AÇIKLAMASI

Özel hayatımdan fedakarlık yapmak istemiyorum. Fakat Cumhuriyetin Osmanlıdan miras aldığı bedeller var. Bunlardan biri de Beşiktaş. Ben orada bir tercih yapmak zorundayım. Bu bedelden vazgeçecek miyiz? Lakin Beşiktaş’ın bana muhtaçlığı olduğu anda, topluluk da isterse ona hayır demeyeceğimi herkes biliyor. Atladık suya. Geri dönsem dönerim lakin bu ülkenin bedelidir Beşiktaş ona kıyamıyorum. 35 yıldır ortasındayım bu kulübün. Bir ömür bu.