Tevfik Yamantürk’ten flaş açıklamalar

Beykozlu

New member
Beşiktaş Kulübü Divan Heyeti Toplantısı’nda konuşan Kontrol Şurası Lideri Tevfik Yamantürk, idare heyetine tenkitlerde bulundu.

Yamantürk’ün kelamları şöyle;

“Siz bize Beşiktaş’ı emanet ettiniz. Ben de kendimi size emanet ediyorum. 17 Eylül’den buraya 3 defa beni Beşiktaş’tan atmaya kalktılar, seçime girmeyeyim diye. Beşiktaş’ı satın almaya kalkan ‘malum zat’a söylemiş olduğimden dolayı koştura koştura disipline vermek istediler. Ardında 30 Ekim’de bir tweet attım. Lidere hakaret ediyorum diye genç arkadaşımız benim atılmamı istiyor. Ben yapı olarak kimseye hakaret etmem. Ben hakareti hak etmiyorum lakin hakaret yememek için hakaret etmem. Okuduklarını anlamamışlar. Şenol Güneş’i vaktinde bu idare mi yolladı ki geri getirince ‘niçin getirdiniz?’ diyeyim. Bunu bile anlamamışlar.

Tarihe not geçsin diye söylüyorum. Haluk Karakurt beni disipline verdi. Beğenilen görüyorum. Saffet Sancaklı’nın mecliste fazlaca hoş bir konuşması vardı, milletvekili ve eski atletimiz Alpay Özalan için ‘Biz 20-25 yıl saatte bilmem kaç kilometre süratle giden topa baş attık. Onun yan tesirleri olacak’ dedi. Haluk Bey’in omurundaki bir grup yol kazaları, ona atılmaması gereken birtakım adımlar attırıyor. Beğenilen görüyorum.

‘BAŞKANLA KONUŞAMIYORUZ’

Biz 5 yıldır Divan İdaresi’ne geldikten daha sonra, periyodun kulüp idareleriyle kesinlikle görüşüyor, istişare ediyorduk. Bizi dinlerler, dinlemezler. Husus o değil. Tarihe kayıt ediyorduk, yazılı olarak arşivlere geçiyordu. Fikret Orman liderimiz vaktinde bunları daima konuştuk. Uygular, uygulamaz, bizim o denli bir yaptırım gücümüz yok lakin tarihe kayıt geçiyorduk. Bu liderimizle istişare yapamıyoruz, bunu hayli güzel anlıyorum ancak kabul etmiyorum.

Liderimiz, yardımcısını bana yolluyor. Yardımcısı ‘Sen lidere karşısın’ diyor. Ya ben niye lidere karşı olayım? Benim o denli bir durumum yok. Lakin, düşündüğümü söylemekle yükümlüyüm. O yüzden bu koltuklarda oturuyoruz. Biz Beşiktaş mutedi değiliz ki her yapılanı söyleyelim, her yapılanı onaylayalım. Aklımıza yatmayan şeyler var. 3 yılda 5 antrenörü değişti grubun. Benim aklıma yatmıyor. Kendi şirketlerimizde bu kadar sık yönetici değiştiriyor muyuz? Mümkün değil. Biz yapsak çalışanlar müsaade vermez. Çalışanlar müsaade verse ortaklar müsaade vermez. Ortaklar müsaade verse aileler müsaade vermez. Kendi iş yerinizde yapmadığınızı, emanet olan bir yerde nasıl uygulayabiliyorsunuz? Bana bir anlatır mısınız lütfen? 3 yılda 5 antrenör…

‘NORMALDE ARKADAŞ OLMAYIZ’

Çebi Beyefendi ile bu çatı altında olmasak birbirimizle arkadaşlık yapmayız. Yapmak istemeyiz. Farklı dünyaların insanlarıyız. Arkadaşlık değil, komşuluk da yapmak istemeyiz. Yanlışsız mu liderim? Komşuluk değil, paydaşlık yapmayız. Allah korusun akraba da olmak istemeyiz. Burada bize bir bakılırsav verildi, konuşmamız lazım. Burası bize babadan miras kalmadı. Çocuğumuza da miras bırakmayacağız. bu biçimde konuşmamız lazım. 70’inden daha sonra şöhret olmaya çalışan insanları bana yollayıp, bana neyi, nasıl, nerede konuşacağımı söylemeye kalkmayı anlarım lakin kabul etmem, bu makama saygısızlıktır, Beşiktaş Divan üyelerine saygısızlıktır.

İsimlerimiz, yönettiğimiz masanın menfaatinin ardında olacak. Kim Tevfik Yamantürk ya? 66 yaşındayım, benim bu ülkede kaç insan var.. Beşiktaş olmasa beni bu ülkede kim sallardı. Ben varım diye bu koltuk yok. Bu yalnızca benim için geçerli değil, seçimle gelmiş herkes için geçerli. Hepimiz bir yıldız üzere kayıp gideceğiz. Kimimiz yeterli hatırlanacak, kimimiz makûs…

‘BORCU AHLAKLI BEŞERLER YÖNETEBİLİR’

Borcu yönetmek, serveti yönetmekten daha sıkıntı ve değerlidir. Borcu bilgili, donanımlı, düzgün ahlaklı beşerler yönetebilir. bundan öncedenki idareye de söylemiştim, ‘Fikret Lider, sizin idarede bu biçimde beşerler var mı bilemiyorum’ demiştim. ‘Bizim koltuğumuzdan görünmüyor’ demiştim, aslında ağır laf anlayana. Hakaret için söylemiyorum, tespittir bu. Üzülerek söylüyorum, 5 yıl daha sonra bir daha bu karatta beşerler goremiyoruz idarede.

Gelirimiz aşağı üst 60 milyon euro. Kadronun maaş fiyatı aşağı üst 45 milyon euro. Ödediğimiz faiz aşağı üst 28 milyon euro. Ne ediyor 73 milyon. Bu gelirle masrafı nasıl yöneteceksiniz? Bunu bakılırsan bu harcamalara devam eder mi? Bunu ben söylemeyeceğim de kim söyleyecek! Siz hakaret ediyorsunuz, ben tespit ediyorum. Bu işleri lağvedin, bildiğiniz üzere yönetin bu biçimde.

Gönül isterdi ki biz bunları evvelden olduğu üzere ayda 1 toplanarak lidere, uygun bakılırsaceği arkadaşlarına aktarabilelim. Bu tertip kalktı. Kanılarımızı lakin buradan aktarabiliyoruz.”