BURSA (İGFA) – “Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Bursa Bölgesel Afet Müdahale Tatbikatı” Nilüfer’de zelzele toplanma alanında gerçekleştirildi. AFAD koordinesinde jandarma, polis, sıhhat ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı aktiflikte Türk Kızılay Bursa Şubesi de yerini aldı. 13 profesyonel, 2 birinci yardımcı ve 70 istekli ile tatbikata katılan Türk Kızılay Bursa Şubesi, alanda 63 m² üretim çadırı, 3 adet 9 m² dağıtım çadırı olmak üzere; afet ekipmanları ve gerekli tesislerin kurulumunu sağlayıp besin tedarik zincirini kurdu. 2 taşınabilir ikram aracı, 1 telsiz irtibat ve 2 afet aracı olmak üzere toplam 5 araçla tatbikatta 24 saat kesintisiz çalışma formuyla gereksinimlerin giderilmesini sağlayan Türk Kızılay Bursa Şubesi, muhtemel bir sarsıntı öncesi yapılan tatbikat imtihanından muvaffakiyetle geçti.
TUTANÇ: “3 ÖĞÜN YEMEK VERİLDİ”
Bursa’nın sarsıntı bölgesinde yer aldığını belirten Türk Kızılay Bursa Şubesi Lideri Prof. Dr. Murat Tutanç, bu biçimdesine geniş çaplı iştirak sağlanan tatbikatların kıymetli olduğunu belirterek; “Türk Kızılay Bursa Şubesi olarak, mümkün bir sarsıntı senaryosuna hazır olduğumuzu göstermek bizler için de kıymetliydi. Tatbikat boyunca 3 öğünde toplam bin 300 kumanya, 2 bin 500 kişilik çorba, bin kişilik et kavurma ve bin kişilik pilav dağıtımı ile bin adet kek, bin adet ayran, bin adet meyve suyu, 5 bin adet su ve 10 bin 500 adet çay dağıtımı gerçekleştirdik. Başta Bursa Şubesi Onursal Liderimiz Valimiz Sayın Yakup Canbolat olmak üzere toplumsal dayanışma ve yardımlaşmaya katkı sağlayan bağışçılarımıza, gönüllülerimize profesyonel çalışanlarımıza ve emeği geçenlere katkılarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
TUTANÇ: “3 ÖĞÜN YEMEK VERİLDİ”
Bursa’nın sarsıntı bölgesinde yer aldığını belirten Türk Kızılay Bursa Şubesi Lideri Prof. Dr. Murat Tutanç, bu biçimdesine geniş çaplı iştirak sağlanan tatbikatların kıymetli olduğunu belirterek; “Türk Kızılay Bursa Şubesi olarak, mümkün bir sarsıntı senaryosuna hazır olduğumuzu göstermek bizler için de kıymetliydi. Tatbikat boyunca 3 öğünde toplam bin 300 kumanya, 2 bin 500 kişilik çorba, bin kişilik et kavurma ve bin kişilik pilav dağıtımı ile bin adet kek, bin adet ayran, bin adet meyve suyu, 5 bin adet su ve 10 bin 500 adet çay dağıtımı gerçekleştirdik. Başta Bursa Şubesi Onursal Liderimiz Valimiz Sayın Yakup Canbolat olmak üzere toplumsal dayanışma ve yardımlaşmaya katkı sağlayan bağışçılarımıza, gönüllülerimize profesyonel çalışanlarımıza ve emeği geçenlere katkılarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.