Ulusal boksör Birol Aygün, Türkiye derecelerini Avrupa ve dünyaya taşımak istiyor

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazanan ulusal boksör Birol Aygün, muvaffakiyetini milletlerarası turnuvalara taşıma amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye şampiyonluklarının yanı sarı milletlerarası tertiplerde gayret eden ulusal sportmen, Aralık 2022’de düzenlenen “Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası”nda kürsünün doruğunda yer aldı.

Yeni başarılara olan inancıyla antrenmanlarını sürdüren 29 yaşındaki Aygün, 15 Mayıs’ta Özbekistan’da yapılacak “Büyük Erkekler Dünya Boks Şampiyonası” ve 21 Haziran-2 Temmuz’da Polonya’da gerçekleştirilecek 3. Avrupa Oyunları’nda şampiyonluk hedefliyor.

Ulusal boksör Birol Aygün, AA muhabirine, bütün karşılaşmalara birebir ciddiyetle ve azimle hazırlandığını söylemiş oldu.

En son Balıkesir’deki şampiyonayı tepede tamamladığını anımsatan Aygün, “Müsabakalar fazlaca güç geçti. Burada gribal enfeksiyon geçirmiştim. Tam atlattım derken orada tekrar yakalandım. Bir de beldeki fıtık ağrılarım nüksetti. 75 kiloda gayret ederken bu yıl 80 kiloda çaba ettim. Her şeye karşın kararında şampiyon olmayı başardım.” dedi.

– “İlk sefer farklı kiloda Avrupa’da maç yapacağım”

Aygün, şampiyonanın akabinde sürat kesmeden çalışmalarına devam ettiğini aktararak, “Mayıs ayında Özbekistan’da Dünya Şampiyonası olacak. Gayem Polonya’da yapılacak Avrupa Oyunları. Buranın özelliği 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na kota vermesi. Asıl gayem, Avrupa Oyunları’nda madalya almak.” diye konuştu.

Bedeni hazır tutmaya yönelik program uyguladıklarını anlatan Aygün, bir atletin amacının her vakit tepe olduğunu ve bu anlayışla çalıştığını lisana getirdi.

Aygün, kendini âlâ hissettiğini ve başarılı sonuçlarla ay yıldızlı formayı en uygun biçimde temsil edeceğine inandığını belirterek, “Bu vakte kadar 10 yıldır 75 kiloda dövüşüyordum. Artık 80 kiloya çıktım. Birinci sefer farklı kiloda Avrupa’da maç yapacağım. Avrupa’daki rakiplerim de değişti. ‘Nasıl bir zorluk yahut kolaylık beni bekliyor?’ Buna dair hiç bir fikrim yok. Nasipse ringe çıkıp emeklerimin karşılığını alacağım inşallah.” tabirini kullandı.