Ulusal hentbolcu Neslihan Çalışkan’ın maksadı Avrupa’nın tepesi

tofaşk

Global Mod
Global Mod
Karadağ’ın ZRK Buducnost Bemax kadrosuna transfer olan ulusal hentbolcu Neslihan Çalışkan, EHF Şampiyonlar Ligi’nde oynayan bir ekipte Türkiye’yi temsil etmekten gurur duyduğunu söylemiş oldu.

Hentbol Bayanlar Harika Lig takımı Kastamonu Belediyespor’dan geçtiğimiz günlerde ZRK Buducnost Bemax’a transfer olan ve 2 yıllık mukavele imzalayan Neslihan Çalışkan, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Sol oyun kurucu olarak forma giyen 1997 İzmir doğumlu ulusal hentbolcu Neslihan, spora başlamasıyla ilgili, “İlkokulda vücut eğitimi öğretmenim Tolga Köybulan yardımıyla hentbolu öğrendim. 2008 yılından beridir de hentbol oynuyorum. Birinci defa idmana gittiğimde hayli heyecanlanmıştım, salona adımımı attığımda duyduğum heyecanı anlatmak kolay değil. Profesyonel olarak birinci defa Kemalpaşa Belediyespor’da oynamaya başladım.” diye konuştu.

Ardeşen Gençlik ve Üsküdar Belediyespor formalarını da giyen Neslihan, ailesinin her vakit hentbola devam etmesi konusunda destekçi olduklarını söylemiş oldu.

A Ulusal Bayan Hentbol Kadrosu’nun 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda şampiyon olan takımında yer alan Neslihan, “Milli ekibe birinci kere 18 yaşında davet edildim. Çok heyecanlı ve hoştu lakin beraberinde biraz çekinmiştim zira birinci sefer maçlarını izlediğim ablalarımla birebir sahayı paylaşacaktım.” biçiminde konuştu.

Ay yıldızlı başarılı hentbolcu, unutamadığı maçlarla ilgili de “Bir Türkiye Şampiyonluk Kupası, iki Türkiye Kupası, bir kez de Muhteşem Kupa kaldırdım. beraberinde ulusal grupla birlikte İslami Dayanışma Oyunları şampiyonluğu kazandım. Bunlar sporculuk ömrümdeki unutamadığım sevinçlerim. Geçen yıl Kastamonu Belediyespor ile Şampiyonlar Ligi’nde 7 sayı öndeyken kaybettiğimiz IK Savehof maçını da unutamıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

“EHF Şampiyonlar Ligi’nden bir gruba transfer olmak gurur verici”

Türkiye’yi Avrupa hentbolunda başarılı bir biçimde temsil etmek istediğini kaydeden Neslihan, “EHF Şampiyonlar Ligi’nden bir kadroya transfer olmak gurur verici. Türk atletlerinin da oralarda yer alabileceğini göstermek ve ülkemi bu türlü temsil etmek beni hem gururlandırıyor tıpkı vakitte memnun ediyor.” dedi.

“Hentbol bana her vakit hudutlarımı zorlayabileceğimi ve istersem her şeyi başarabileceğimi gösterdi” diye konuşan başarılı atlet, şunları kaydetti:

“beraberinde hayatıma hayli hoş arkadaşlıklar, unutulmaz anılar ve beşerler kattı. En değerlisi beni bugün olduğum Neslihan haline getirdi. İleride hentbolu ve Türk hentbolunu Avrupa’da muvaffakiyetle temsil etmiş bir sportmen olarak anılmak isterim. Tepe maksadım ise Şampiyonlar Ligi’nde Dörtlü Final oynamak.”