Ulusal motosikletçiler Arjantin ve Malezya’da piste çıkacak

Beykozlu

New member
Ulusal motosikletçiler Toprak Razgatlıoğlu, Can Öncü ve Deniz Öncü, Dünya Şampiyonası ayaklarında podyum uğraşı verecek.

Türkiye Motosiklet Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Dünya Superbike Şampiyonası’nda uğraş eden Toprak Razgatlıoğlu, Arjantin’de başkanla puan farkını kapatmaya çalışacak. 4 bin 276 metre uzunluğa sahip San Juan Pisti’nde düzenlenecek şampiyonada ulusal atlet, üç yarışta da birincilik için ter dökecek.

Toprak, Pata Yamaha with Brixx WorldSBK kadrosuyla şampiyonanın Arjantin etabında 21 Ekim Cuma günü özgür idmanlarda, 22 Ekim Cumartesi günü öğledilk evvel sıralama (Superpole), TSİ 21.00’de ise birinci yarışta ter dökecek. 23 Ekim Pazar günü ise TSİ 18.00’de sıralama yarışı, TSİ 21.00’de de ikinci yarış start alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Toprak Razgatlıoğlu, “Bu pisti seviyorum. Kazanmanın kolay olmadığı bir pist. Zira fazlaca uzun bir düzlük var. Bilhassa Alvaro’nun 2019’da Arjantin’de fazlaca kuvvetli olduğunu hatırlıyorum ancak bu yıl farklı olacak. Galibiyet için savaşmaya devam edeceğiz. Artık Arjantin yarışına odaklandım. Elimizden gelenin en düzgününü yapacağız.” tabirlerini kullandı.

Can Öncü çıkışını sürdürmeye çalışacak

Son haftaların başarılı ismi ulusal motosikletçi Can Öncü, Dünya Supersport Şampiyonası’nın Arjantin etabında yarışacak.

San Juan Pisti’nde yapılacak dönemin 9. etabında Kawasaki Puccetti grubunun genç pilotu, 21 Ekim Cuma günü özgür idmanlara katılacak. Ay-yıldızlı motosikletçi, 22 Ekim Cumartesi günü öğledilk evvel sıralama çeşitlerinde, tıpkı gün TSİ 19.30’da birinci yarışta, 23 Ekim Pazar günü ise TSİ 19.30’da ikinci yarışta ter dökecek.

Deniz Öncü Malezya’da yarışacak

Ulusal sportmen Deniz Öncü (Red Bull KTM Tech3), FIM Dünya Moto3 Şampiyonası’nda dönemin 19. ayağı olan Malezya’da uğraş edecek.

Dünya Moto3 Şampiyonası yarışları 21-23 Ekim tarihlerinde 5,5 kilometre uzunluğa sahip Milletlerarası Sepang Pisti’nde düzenlenecek. Ulusal sportmen, 21 Ekim Cuma günü hür idmanlara, 22 Ekim Cumartesi günü de sıralamalara katılacak. 19 yaşındaki Deniz Öncü’nün yarışı, 23 Ekim Pazar günü TSİ 07.00’de başlayacak.