Yeni Malatyaspor’da seçim sonucu!

Beykozlu

New member
Muhteşem Lig gruplarından Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, olağanüstü seçime gidiyor.

Yeni Malatyaspor’dan lider Adil Gevrek imzalı yayınlanan yazıda olağanüstü seçim sonucu alındığı açıklandı. Mevcut lider Adil Gevrek ise aday olmayacağını deklare etti.

İşte o açıklama:

“Değerli Malatya Futbol Kamuoyuna

2014 yılının Haziran ayında çıkmış olduğumuz bu dava yolunda, epeyce yıpranacağımızı bilerek ve buna talip olarak çıktık. Doğduğumuz topraklara, özlenen futbol heyecanını geri getirilmeli niyetiyle bu kuvvetli uğraşa girme sonucu aldım. Malatya Futbolu 2. Ligde olmamalı, bir daha Harika Lig’e hatta UEFA’ya gidebilmeli ve ben bunun hayaliyle bu bakılırsave talip oldum. Biliyorum ki ben bu fikirlerimi o günlerde dostlarımla büyüklerimle paylaştığımda, yüzlerinde bir tebessümle onlar dahi bunun olacağına ihtimal vermiyorlardı. Doğruydu kolay değildi lakin Malatyalı olmanın vermiş olduğu gurur ve azimle misyona talip olduk.

8 yıl ortasında hayli büyük muvaffakiyetler bizlere nasip oldu. Bildiğiniz üzere 2014-2015 dönemi sonu 2.lig şampiyonluğu , 2016-2017 dönemi 1.lig şampiyonluğu ve 2018-2019 dönemi sonu UEFA Avrupa Ligi gayreti derken 5 dönem boyunca Malatya Futbolu, mazisine ve ismine yakışır bir biçimde ilişkin olduğu Üstün Lig’de temsil edildi.

bakılırsav süremiz boyunca en değerli hizmet kriterimiz finansal disiplinden taviz vermeden, borç yükü oluşturmadan, sürdürülebilir bir ekonomik yapıyla Kulübümüzün ayakta kalması oldu. Bu hedefle bilhassa kentimizin dinamiklerini fazlaca yormadan, en değerli gelir kaynaklarımızın naklen yayın, sponsorluk ve Futbolcu Bonservis gelirleri üzerine oluşturulan kısıtlı bütçelerle ligde gayret etmeye çalıştık. 2019-2020 dönemi öncesinde bunu başarılı ve borçsuz bir biçimde gerçekleştirdiğimiz tüm Malatya Kamuoyunun bildiği bir gerçektir.

Pandemi periyodu ile birlikte ekonomik açıdan global bir krizin başladığı bir devirde kentin dinamiklerinden epey büyük takviyeler alan öbür kent kadrolarıyla çabaya ve rekabete devam edebilmek için birinci kere 2019-2020 dönemi sonunda Kentimizin büyüklerinin kapılarını çalarak rekabet ettiğimiz kadroların aldığı dayanaklara nazaran fazlaca düşük ölçülerde dayanak istedik. O günün kaidelerinde bu takviyelerin verilmemesi halinde 2-3 dönem daha sonra Kulübümüzün önünde oluşabilecek borç yükü noktasında ihtarlarda bulunmak ismine her siyasimize kayıt altına alınması ve olayın ciddiyetinin şuurunda olunması ismine birer mektup yazarak kendileriyle paylaştım.

Kendileriyle paylaşırken de bilhassa lisana getirdiğim mevzular Kulübümüzün en değerli geliri olan Naklen Yayın gelirinin yayıncı kuruluşun indirim talebi ve TFF’nin bunun kabul etmesi kararı Kulübümüzün epey önemli bir gelir kaybı yaşadığı, yabancı futbolcuların mukavelelerinin tamamının döviz üzerinden olduğu döviz kurunda ki yükselmenin epeyce önemli bir kur farkı oluşturduğu, yabancı futbolcu ihtarlarının bulunduğu bu ihtarların vaktinde ödenmemesi halinde tek taraflı fesihlerin olacağı ve bu durumun sonunda Kulübümüzün FIFA nezdinde hayli önemli tazminatlar ödemek zorunda kalacağı, bugün bu sayıların ödenmemesi halinde azamî 2 yıl daha sonra bu sayının 10 katının ödenmek zorunda kalacağı vb. hususlardı.

Gelinen nokta da gerek 2019-2020 dönemi sonunda bilhassa yabancı futbolcuların tek taraflı fesihleri kararı CAS nezdinde kabul görünen fesih tazminatları, gerek hali hazırdaki futbolcularımızın biriken tahakkuk etmiş alacakları, kur farkları, naklen yayın gelirlerindeki düşüş üzere olumsuz parametreler sebebiyle Kulübümüz ekonomik manada fazlaca önemli bir darboğazdan geçmeye çalışmaktadır.

Bu durum halihazır da aşılabilir bir düzeyde iken epey acil bir biçimde kentimizin politiklerinin, iş adamlarımızın Yeni Malatyaspor etrafında kenetlenerek , bu kente olan vefa borcunun ödenmesi niyetiyle takviye vermeleri elzemdir.

Bugüne kadar vermiş olduğum tüm çabayı Malatya Futbolunun uygunluğu ismine verdiğimin, tartışmalar yaşadığım kentin ileri gelenleriyle bugün sorunlu olmamın tek sebebinin Malatya Futbolunun düzgünlüğü ismine olduğunun bilinmesi tek dileğimdir.

Kulübümüz’ün gelmiş olduğu duruma yürekten üzülen taraftarlarımızdan haklarını helal etmelerini istiyorum. 8 yıl boyunca birlikte yol yürüdüğüm bana inanan ve dayanak olan tüm yöneticilerimize, Kulüp İşçisine teşekkür ediyor Haklarını helal etmelerini istiyorum. En az benim kadar bu süreçte yıpranan, vakit ayırıp ilgilenemediğim çocuklarıma ve aileme epey teşekkür ediyorum.

Benim bu hayattaki en büyük sevdam Yeni Malatyaspor’dur. Ben sevdamdan vazgeçmem, vazgeçmeyeceğim. Kulübümüz menfaatleri doğrultusunda aday olmayacağımı belirterek , 24 Nisan 2022 tarihinde olağanüstü Genel Heyet yapma sonucu aldığımızı Kamuoyuna ilan ederiz.”